Monday, August 27, 2007

Äppel, päppel, pirum, parum...

Eftersom jag även fortsättningsvis vill använda lokala äpplen till min chutney, måste jag skaffa något vettigt hjälpmedel för att klara av en ökad efterfrågan. Den äppelskalare som man vill sälja till mig från Italien känns närmast som ett skämt. Över 2000 Euro och den kan inget mer än att skala ett äpple, inte ens kärna ur det! Titta här på Durfos lösning Igår eftermiddag lyckades jag via telefon få kontakt med några tyska och österrikiska företag kring elektriska äppelskalare. Via e-post har de inte svarat, trots att de kostat på sig tjusiga kontaktformulär och hemsidor! I Tyskland finns Untroma som har en mycket intressant, men relativt dyr maskin. Filmerna imponerar och maskinen verkar vara mycket mångsidig för en småskalig producent.

Åter från Smaklustmässan

Trött, omtumlad men oerhört glad och upprymd återvände jag från Stockholm och SmaklustStreet och Tantolunden igår kväll. Det gick helt otroligt bra och den respons jag fick av de allra flesta som smakade min chutney var fantastisk. Kunder från 14 månader och uppemot 80-85 år verkade gilla balansen av styrka, syra och sötma i chutneyn och det är sannerligen ett gott betyg. Min äpple-chutneyn fick även godkänt av en indier, men hans mammas hemlagade mangchutney var ändå allra bäst förstås! Knöt flera nya intressanta kontakter och hoppas snart att min chutney finns att köpa i Stockholm. Utan all hjälp av i synnerhet Anna M, moster Bitte och Lisa B på plats i Stockholm och på mässan hade jag inte klarat det. TACK älskade vänner och moster. Ni får stående prenumeration på min chutney för privat bruk, om ni vill!