Monday, January 15, 2007

22 % av EON:s kunder utan ström i Kalmar län

Tittade just in på EON:s hemsida för att titta på driftsstörningarna i Kalmar län. 22% av EON:s kunder i Kalmar län är faktiskt utan el för tillfället. Många skolor har också hållit stängt idag pga brister i elförsörjning och värme.

Anna och Mats i Ekenäs kom hem ett mörklagt samhälle och hus ikväll. De hade inga avbrott vare sig igår eller imorse. De väntas få tillbaka elen först på torsdagkväll, dvs 4 dagar utan el får de kanske räkna med.
Turligt nog har Anna och Mats en kakelugn, så att de kan hålla varmt i en del av huset. Jag erbjöd min gasolvärmare, men de skulle höra av sig i såfall.

En laptop som ficklampa!

Det blåste ordentligt i går eftermiddag och kväll, så att det riktigt knakade och spände i huset. Rätt otrevligt. Var rädd att vinden skulle knäcka någon fönsterruta, men det klarade sig. Trodde även att jag skulle klara mig utan strömavbrott, men framemot 20-tiden, då vinden egentligen avtagit blev det helt svart. Satt givetvis på övervåningen och pratade i telefon och ficklampan var nere i köket. Att famla nedför trappan i beckmörker är inte så intelligent, men min laptop lyste så fint på sin batteridrift att jag ledigt kunde använda den som ficklampa!

Jag tände stearinljus och fotogenlampa och det var verkligen mysigt. Men strömavbrottet blev mycket kortvarigt, kanske en timme eller två inte mer och jag som var så förberedd!