Saturday, March 1, 2008

Nya kunder i Emmaboda och Uppsala

Denna vecka kan Stenvide hälsa två nya kunder välkomna. Numera kan man köpa Stenvide Chutney på Emmaboda Färg, Tapet och Kemikalieaffär. Bland ortsbefolkningen går butiken under namnet"Kemikalien". En unik och spännande butik med utbud av bl.a färg, tapeter och sist men inte minst många annorlunda livsmedelsprodukter. På övervåningen rymmer den magnifika 50-talslägenheten rum efter rum med inredningsprylar, lampor, porslin, glas, nallar, stearinljus och mycket annat.

På Styrbjörnsgatan, Svartbäcken i Uppsala driver Eva Öhrén Höök butiken Svenska Delikatesser. Butiken säljer mat från svenska gårdar. Även här kan man nu köpa Stenvide Chutney.

En tur till SkåneFörra helgens besök i Skåne bjöd på intressanta studiebesök på flera gårdsbutiker, liksom möte med andra medlemmar från Svensk Lantmat. Vi besökte Lunnarpshills Gårdsbutik med bla rökt tupp, Glorias Äppelgård med en imponerade mångfald av produkter med äppel som bas, Vantinge Struts, Varalöfs Gårdsbutik med det största utbudet av potatis jag skådat och Ekastiga Gårdsbutik med produkter av lamm.
Vi hann mycket på en dag, men jag kommer gärna tillbaka till Skåne snart igen och helst till Österlen och bla Österlen Sparris
Om tiden tillåter vore en resa i till Österlen inte fel under tiden 10-18 maj. Då arrangeras Matrundan som är ett nytt evenemang.