Wednesday, January 3, 2007

Trött, frusen och eländig

B
Bottenventilen blev min för en tia. Perfekt!

Ett lågtyck närmar sig och jag har just varit på morgonpromenad med hundarna. Det var fruktansvärt, blött, kallt och allmänt ruggigt. Jag känner mig rätt risig idag och det skulle vara läge för ett bad, men mitt sittbadkar har ännu inte kommit på plats. Det saknas ännu en komplett bottenventil med propp, men jag har kanske en begagnad på gång, med metallkedja och allt. Sen återstår bara det stora eldprovet att få upp gjutjärnsbadkaret till övervåningen och till det krävs definitivt hjälp av några starka karlar.

Tidig morgon

Efter gårdagens sovmorgon vaknade jag ofattbart tidigt (04.15), helt av mig själv och insåg att det var lika bra att hämta Östran och fixa frukost. Hade glömt ta upp rågbröd så det fick bli gröt istället. Första-side-nyheten i dagens tidning var en överraskande tegelleverans till Kina-hotellet i Kalmar. 100-150 ton tegel har skeppats via Kina och "dumpats" och liknar "en hög sockerbetor" som det stod i tidningen. Ingen vet dock om teglet uppfyller svenska byggnormer. Hotellbygget vänta dra igång först i mars.

Tjejfest och mindre lyckat köp

Igår kväll var jag på tjejfest. En gruppering jag inte tidigare tillhört, men det var ett trevligt gäng jag fick stifta bekantskap med. Jag fick inte riktigt klart för mig hur länge den funnits eller hur alla egentligen kände varann, men det var avspänt och gemytligt. Mycket och god mat blev det under kvällen och vi hann med en promenad i månupplyst landskap. Innan vi bröt upp dök Olle upp. Det var han som rövade bort Camilla från Länsstyrelsen i Kalmar och fick henne att flytta till Surahammar, men nu när vi träffat honom må han vara förlåten.
Jag kom mycket sent i säng, för att jag blev fast framför datorn. Sov länge i morse och softade hela förmiddagen. Skönt att vara ordenligt ledig, utan krav och måsten.

På eftermiddagen gjorde jag ett mindre lyckat köp visade det sig. En grönsaksskärare modell större blev min för en spottstyver, men när jag kom hem fick jag inte igång den.
Konsumbloggen kan man inte handla, men få sig ett gott skratt.