Kokoscurry 4-6 portioner
Kryddblandningen
10 curryblad
1 tsk malen kanel
1/2 tsk chilipulver
1 tsk mald kryddpeppar
1/4 tsk cayennepeppar
1 tsk mald svartpeppar
1 tsk mald gurkmeja
Grönsakerna
2-3 msk smör (enligt receptet skulle man ta 125 g smör + 1 msk solrosolja)
2 stora tärnade gula lökar
5 hackade vitlöksklyftor
1 kub ca 3,5 cm färsk riven eller hackad ingefära
2 medelstora matpotatisar (jag tog 3-4 vanliga potatisar)
4 tärnade morötter
ca 500 g grovt tärnad squash
400 g salladskål, skuren in 2,5 cm strimlor (nån sån hade jag ej och uteslöt)
1 stor näve finhacka bladpersilja (den glömde jag!)
1 liten näve finhackad timjan (tog 1/2 tsk torkad)
4 dl kokosmjölk (1 burk)
Fräs lök och vitlök försiktigt i smöret. Tillsätt ingefära, matpotatis och morötter (enligt receptet ska man lägga ned squashen redan här, men då blir den väl sönderkokt)samt kryddblandning och rör ikring. Tillsätt sedan så mycket vatten att det precis täcker grönsakerna och låt sjuda tills de börjar mjukna. Tillsätt squash, kokosmjölk, timjan, persilja samt salladskål. Låt sjuda ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Serveras med ris och eventuellt stekta skivade matbananer.
No comments:
Post a Comment