Friday, March 12, 2010
På kurs i Segerstad
Tillbaka efter 3 dagars inspirerande kurs i Bär och grönsaksförädling Kursen var förlagd till Stora Segerstads Lantbruksgymnasium nära Smålandsstenar. Under tre kursdagar var vi 15 elever som teoretiskt och praktiskt fick lära oss konserveringsmetoder som ex pastörisering och sterilisering. Även inläggningar i vinäger och olja behandlades liksom mjölksyrejäsning. Kursledaren Christophe Picard (på bild ovan) var handplockad från Frankrike och tolkades av Karin Lübeck från Eldrimner. Kursen var ett samarbete mellan Eldrimner och Matupplevelser i Sydöstra Sverige. Vi deltagare som kommer från Smålandsregionen hoppas verkligen att vi får se fler av Eldrimners kurser förlagda i södra Sverige.
På bilden ovan är prov på en del av de produkter vi tillverkade, bla brönabönhoummus,ärthoummos, morotssoppa, grönkålspesto med valnötter, klassisk pesto, grönsaker i vinäger
Subscribe to:
Posts (Atom)